Грижа за Лицето

Витамит А (Ретинолът) - тайната на младата кожа

Грижа за Лицето, Витамит А (Ретинолът) - тайната на младата кожа

Дерматолозите са единодушни за това, че фините линии и бръчки по кожата на лицето могат да бъдат поне в по-голяма степен заличени с продукти, съдържащи висока концентрация на Витамин А.

Ретинолът (Витамин А) има анти-ейдж действие (действа върху бръчки, мимически линии и при загуба на еластичност) и е високо ефективен за увредена от ултравиолетовите лъчи кожа, като подпомага процеса на обновлението на клетките.

Ретинолът е най-натуралната и чиста форма на витамин A. Той се абсорбира в долните слоеве на дермата, като подмладява кожа отвътре навън. Изследванията показват подобрение в структурата на кожата, намаляване на бръчките и уврежданията причинени от агресвното действие на слънчевите лъчи.

Могат да се ползват и други продукти, като Retin-A - първият и най-известен витамин А в козметологията. Освен, че намалява бръчките, той се бори и с акнето. Има и още едно предимство – стимулира производството на колаген. Колагенът е ключът към здравата кожа. Промяната в нивото на рН на кожата, причинени от само няколко приложения на продукт с витамин А, може да улесни синтеза на колаген.

Tagravit R е нова разработка на патентован капсулиран ретинол. Капсулираният Ретинол (витамин А) се активира само при нанасяне върху кожата, което предотвратява окисляването на ретинола и спомага за по-високата му концентрация в козметични продукти. Освен това, микрокапсулите в Tagravit R предоставят начин да се контролира освобождаването на желаната активна съставка, ретинол.


Продукти с Витамин А
Нощен серум за лице (0,3% Ретинол) от Medik8 - London

Лек, бързоабсорбиращ се Витамин А серум за лице с помладяващ ефект. Съдържа 0.3% ретонол, подкрепен от tocopherol acetate (Витамин Е) и значително по- стабилен в сравнение с други ретинол продукти. Стимулира производството на колаген и увеличава нивото на епидермалната хиалуронова киселина, изглаждайки видимите линии и бръчки в третираните зони. Кожата е по-стегната, текстурата е изгладена, а тена на лицето е по-бистър и изравнен. Активен серум, който възстановява младежки вид на кожата.

Дневен Крем с SPF 20 против стареене на кожата от RETINOL
Ретинол Дневен Крем с SPF 20 е създаден специално за борба с видимите признаци на стареенето. Тази уникална формула съдържа смес с високо ефективен комплекс от витамини за намаляване до минимум на фините линии отвътре. Допълнителното предимство е фактор SPF 20 за защита на кожата от вредното въздействие на слънцето. Тази формула хидратира, подхранва и предпазва кожата Ви, като й придава по-ярък, по-здрав и по-младежки блясък.

Eyesmooth™ крем против бръчки при околоочния контур от Skin Doctors

Eyesmooth™ намалява фините линии около очите и дълбоките бръчки под тях. Клинично доказано е, че съставката Matrixyl 3000, съдъжраща се в Eyesmooth™ видимо намалява дълбоките бръчки около очите до 45% за 8 седмици! Eyesmooth™съдържа Tagravit R и други съставки, които се активират при контакт с кожата за незабавно стягане и повдигане, което прави кожата да изглежда по-гладка и по-плътна.

Супер Хидратант RETINOL - X
Обогатената с ретинол формула хидратира в дълбчина кожата за да: отпусне фините линии и бръчки, стимулира производството на колаген, възстанови еластичността и тена, ускори обновяването на кожата, предпази от появата на нови бръчки, се бори с действието на свободните радикали. Този продукт е уникална формула, комбинация от клинично доказаните резултати на Ретинол и най-новите skincare съставки, която има ефективно тройно действие за третиране на следите от стареене.

Kozmetikata.com


От форума