Домашна козметика

Маски за лице с грейпфрут

Домашна козметика, Маски за лице с грейпфрут

Домашна козметика, Маски за лице с грейпфрут

Домашна козметика, Маски за лице с грейпфрут

Домашна козметика, Маски за лице с грейпфрут

Избелваща маска за лице
Вземете една супена лъжица мая и много добре я разтворете в три супени лъжици сок от грейпфрут. Купичката с получената смес поставете за няколко минути в гореща вода. После нанесете маската върху лицето и след 15 минути я свалете с помощта на памучен тампон, натопен в слабо сварен зелен чай. След това изплакнете с хладка вода.

Още една избелваща рецепта
Нагънете марля на няколко слоя. Добре я напоете в сок от грейпфрут и я наложете на лицето за 15 минута. След това измийте с преварена вода със стайна температура. Можете също да нанесете сърцевината на грейпфрута на лицето или просто да го изчистите с памучен тампон, напоен в сок от грейпфрут сутрин и вечер, което също помага за избелването на кожата.

Маска против бръчки
Две супени лъжици сок от грейпфрут смесете с една супена лъжица растително масло и добавете малко оризово брашно докато се получи гъста каша. Всичко се разбърква добре и се налага на лицето. След 15 минути изплакнете с топла вода. 

И още една рецепта против бръчки
Една супена лъжица от сърцевината на грейпфрут или изцеден от плода сок смесете с една чаена лъжичка сок от моркови, със същото количество сметана и една супена лъжица оризово брашно. Нанесете сместа върху лицето за 20 минути, след което се сваля с памучен тампон, напоен в сок от грейпфрут. Когато нанесения сок изсъхне се измива с топла вода.

Kozmetikata.com


Абонамент

От форума