За Мъжете

Подкожни косъмчета и раздразнения при бръснене

За  Мъжете, Подкожни косъмчета и раздразнения при бръснене

Гладко бръснене е фикс идея не само на повечето жени, но и на мъжете, особено, когато става дума за лицето. При къдравите мъже и не само при тях често се получават малки подутини, там където космите пробиват кожата и това води до сериозен дискомфорт.

Този вид грапаво лице може да е в резултат на недобре излезли косамчета при бръснене или подкожни такива. Растящите подкожни косми най-често са резултат от прекалено гладко бръснене, увреждащо космения фоликул. В други случаи косъмът просто е къдрав и се завива навътре. Ако и вашият случай е такъв, това което можем да дадем като съвет е да вземете горещ душ преди бръснене. След това нанесете плътен слой гел и винаги се бръснете по посока на растежа на брадата.

Ако косъмът се е завил обратно и расте навътре в кожата, сложете на мястото гореща влажна кърпа. Оставете компреса да действа 5 минути, след което издърпайте връхчето с помощта на пинсета. После отрежете косъма със заоблена ножичка за нокти.

Ако топлата баня не помогне то опитайте преди бръснете да разтривате кожата със суха ексфолираща ръкавица, гъба или мека кърпа. Това ще помогне за повдигане на косъмчетата и отстраняване на мъртвите кожни клетки, които впоследствие може да запушат фоликулите.

Гелове за бръснене за чувствителна и проблемна кожа
Homme противовъзпалителен гел за бръснене ат VICHY
Гел с калций, който лесно се усвоява от кожата. Има неутрално pH и не съдържа алкохол. Предназначен за всички типове кожа. Защитава кожата при бръснене и възстановява естествената й защитна способност.

Гел за бръснене за чувствителна кожа от ELEMIS
Лека гел-формула, специално създадена за да осигури гладко бръснене със съдържание на микро-капсули, които незабавно освобождават уникален комплекс от микро водорасли и олио от жожоба, познати с успокояващите си свойства. Активната база от Алое Вера и Леска в съчетание с екстракт от Арника, Лайка и охлаждащ Ментол комплекс, осигуряват комфорт за чувствителната кожа.

Eucerin Men Micro Silver гел за бръснене
Осигурява комфортно и гладко бръснене без опасност от кожни раздразнения. Подходящ при проблеми като акне и атопичен дерматит.

Гел за бръснене от COLLISTAR
Прозрачен и без да се пени, този гел позволява идеално оформяне на бакенбардите, мустаците и брадата. Обогатен с екстракт от алое, екстракт от винено грозде и ментол, той овлажнява кожата и ù придава усещане за свежест и комфорт.

Kozmetikata.com

Абонамент

От форума