Звезден миг

Деси Банова води природосъобразен начин на живот и изпробва веган терапия за коса

Звезден миг, Деси Банова води природосъобразен начин на живот и изпробва веган терапия за коса

Чаровната водеща на времето се е отдала изцяло на нов проект на Световната метеорологична асоциация и Американската климатична централа, свързан с промените в климата. Освен обществената и професионалната подкрепа, която Деси Банова дава за опазването на природата, тя го прави и с личен пример.

Красавицата ползва предимно веган козметика или такава на базата на активни растителни съставки от най-ново поколение, без химични агресивни агенти, консерванти и изкуствени оцветители. И най-вече – с опаковки, които се рециклират и не са вредни за околната среда.

Тези дни Деси Банова се запозна с посланиците на природосъобразния начин на живот от Италия – Кладудио Галина,  фамилен наследник на компания за веган козметика и новаторите стилисти Давиде Бозато и Иван Вандели, въвели ориенталските релаксиращи масажни техники на скалпа при фризьорските процедури. Те бяха специални гости на организаторките на бюти семинари Антоанета Цветанова и Венета Христова, също интересуващи се от най-новите постижения и тенденции, свързани с природосъобразния живот, особено що се отнася до косата. А именно – естествено стимулиране на здравината, чистотата и младостта на косата, без наличието на фосфати, силикони и деривати от животински произход.

Италианците демонстрираха част от тенденциите, като техен модел бе  Деси Банова. Водещата опита италианската веган терапия PREVIA от най-ново поколение, която се базира на природно извлечени съставки от рядко срещания бял трюфел, който Клаудио Галина отглежда в личната си градина.

Италианецът съвсем целенасочено живее далеч от градската лудница със семейството си, в гора между Торино и Милано. Стилистът Давиде Бозато, който пък не ползва съвременни телефони с интернет и отглежда пчели, приложи по време на терапията на Деси Банова уникалните ориенталски масажни техники, които чрез докосване на точки по скалпа, релаксират цялото тяло и възстановяват природната му хармония.

Чаровната синоптичка пък сподели как тя самата налага грижата за природата и в семейния си лайфстайл – винаги се гасят лампите, когато няма нужда от осветление, не се оставя и за миг водата да тече свободно, спортуват редовно, а хладилникът е пълен с био продукти.

Деси Банова е в процес на изготвяне на документален филм за Глобалнт.ото затопляне, който ще бъде представен в разгара на лятото. Според прогнозите по проекта на Световната метеорологична асоциация за променящи се градове в цял свят, ако продължаваме да злоупотребяваме с природата, през 2100 година София ще се превърне в египетския град Порт Саид, а именно – суша, много високи температури и природно предизвиквани пожари.

Обединени от каузата за опазване на околната среда, организаторките от  Antoanette, тримата италиански специалисти в органик грижата и Деси Банова си обещаха бъдещо сътрудничество в каузата за грижа за природата и обсъдиха предстоящи общи активности.

Kozmetikata.com


Абонамент