Новини

Европейски ден без асансьори

Новини, Европейски ден без асансьори

Европейската инициатива Ден без асансьори ще се проведе за втора поредна година на 13 май 2016 г. (петък). Проектът в България се организира от сдружение BG Бъди активен. В събитието ще се включат хора, компании и институции от десетки европейски държави, като символично затворят асансьори и ескалатори и поканят всички желаещи да изберат стълбите.

Главната цел на Ден без асансьори е да съсредоточи общественото внимание върху значението на физическата активност и да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие. Събитието е част от кампанията NowWeMOVE, която промотира ежедневната физическа активност и спорт за всички.

През 2015 г. близо 300,000 българи избраха стълбите вместо асансьора, а посланник на иницитивате бе г-жа Кристалина Георгиева, която взе активно участие и привлече след себе си хиляди последователи из цяла Европа.

Всички дейности, част от Ден без асансьори, са доброволни, а достъпът до асансьорите и ескалаторите ще бъде гарантиран за хора с увреждания, намалена подвижност, заболявания и такива, които не желаят да участват в кампанията.

Kozmetikata.com


Абонамент

От форума