Новини

"Арена на красотата" 2016 смесица от фюжън терапии и световните технологии

Новини,

Новини,

Новини,

37-то издание на международното изложение Arena of Beauty Professional стартира в петък в Интер Експо Център (IEC) в София. То ще продължи от 21 до 23 октомври и за пореден път ще представи новостите, модните тенденции и технологиите в услуга на здравето и красотата.

Тази година в изложението ще видим над 220 български и чуждестранни марки, както и богата програма от конкурси, семинари и презентации, както и демонстрации на живо. Посетителите ще имат възможност да изпробват лично новостите, както и да се възползват от специални отстъпки от 10% до 40% в рамките на изложението. Новостите тази година обхващат широк спектър: от модни тенденции, през нанотехнологии в козметиката и най-авангардна апаратура за третиране на кожата на лицето и тялото до био козметичните иновации.

В деня на откриването на изложението, 21 октомври, в зала 6 на Интер Експо център от 15.00 часа официално ще бъдат обявени и резултатите от националната кампания ВИКТОРИ, организирана от Стар Нейлз – България в подкрепа на борбата с рака на гърдата. За успеха на тази кампания допринесоха стотици професионалисти и техните клиенти. От началото на годината компанията заделя по 20% от продажбата на всеки продукт от серия ВИКТОРИ на SNB Professional. На 21 октомври Стар Нейлз – България ще дари набраните средства на фондация Една от 8 ексклузивно и само на Arena of Beauty. Специален гост на събитието ще бъде телевизионната водеща Нана Гладуиш и основател на Една от 8.

Традиционните конкурси за маникюр и грим и тази година ще изправят един срещу друг най-амбициозните и креативни професионалисти по време на Arena of Beauty Professional.

В първия ден от тридневната програма на изложението, 21 октомври, докато в залите се правят десетки демонстрации на най-новото в маникюра и педикюра, участниците в ежегодния конкурс за нейл дизайн GOLDFINGERS Balkan Nail ще се състезават за титлата най-добър в професията. Техническите категории на конкурса включват Състезателен и Креативен френски маникюр, Гел лак и Салонен френски маникюр – тъмната страна. Креативните категории ще събудят въображението ни с темата "Отнесени от вихъра".

По време на изложението може да се види за първи път и nail art изложба – в зала 6 на Интер Експо Център ще бъдат изложени 11 топ nail art дизайна от работата на Катя Райкова през последните 2 години. Катя Райкова е единствената маникюристка от България дръзнала да се яви на световния шампионат NAIL PRO Америка, където през 2016 г. бе класирана в топ 10 на състезателната година.

В събота на щанда на Антоанет ще се представи безплатна демонстрация от  полските бюти експерти Ева Пизик и Ана Марциаш, която ще представи най-новите терапии в областта на антиейдж и превантивните за стереене процедури. Терапията е Bo2Look на ARKANA  и е за мимически бръчки - заличава ги с ефект на естетична медицина, но без инвазивна намеса, само с помощта на специален пептид, извлечен от отровата на морски охлюв.

В неделя, 23 октомври, конкурсът за гримьори Makeup Competition Arena Of Beauty за четвърта поредна година ще се превърне в истинска арена на крайностите, на която ще видим сценичен грим на тема "Герой от филм на Тим Бъртън", наред с вечната тема "Булчински грим". "Тази година конкурсът за гримьори се радва на голям интерес. Включиха се 23-ма състезатели, при това неслучайни имена, и очаквам първите места да са сериозно оспорвани" - каза Красимира Краева, основател на Arena of Beauty, "Конкурсът вече представлява интерес и за чуждестранни Make-UP артисти – в състава на журито имаме и представители от Великобритания и Гърция." - каза още Краева.

ои демонстрация на живо на водни терапии "WATSU" и "ДЖАЛА" . И двете терапии са резултат от съчетанието на древните лечителски традиции на изтока с технологиите на запада. Резултатът е впечатляваща ефективност и широк спектър на благотворно въздействие върху тялото и духа.

"WATSU" е свръх ефективна и успешна процедура, изключително популярна в SPA центровете в Азия и в над 40 страни по света. Това е терапия, при която се прилагат техниките на шиатцу, само че във водна среда и която помага за дълбока релаксация на тялото и ума, терапевтира тежки физически и психо-емоционални травми и помага при мускулни, ставни, неврологични проблеми. "ДЖАЛА" (на санскрит – вода) е водна терапевтична процедура за дълбока релаксация на физическо и ментално ниво, редуциране на стрес, подобрява състоянието на мускулите и ставите. Полезна за бременни жени, майки с малки деца, както и на деца със специални нужди. Също така  терапията се използва и за преодоляване на страх от вода.

Kozmetika.com


Абонамент

От форума